4 december 2017
De Drive Nitro Lichtgewicht Rollator deze hele maand zeer speciaal geprijsd.

 

Drive rollator Nitro

De Drive rollator Nitro in de kleur Champagne staat bekend vanwege zijn mooie ontwerp en gebruiksgemak.
De Drive Nitro heeft een sterk en gemakkelijk inklapbaar kruisframe. Hij is zeer stabiel en heeft aan de voorkant extra grote wielen voor extra rijcomfort. De remkabels zijn mooi weggewerkt in het frame van de rollator zodat u nergens achter kunt blijven haken.
Standaard wordt hij geleverd met een stokkenhouder, rugsteun en tas met ritssluiting.


Stabiliteit en materialen

De Drive Nitro van het merk Devilbiss Healtcare. Is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Het frame is van aluminium wat hem sterk en licht maakt. De Drive Nitro maakt gebruik van een kruisframe waardoor hij extra stabiel is en horizontaal kan worden opgeklapt. 
Het frame heeft een uniek en mooi design en is verkrijgbaar in de kleuren: zwart, wit en champagne.

Handvatten

De Drive Nitro is uitgerust met twee licht ergonomisch gevormde duwhandvatten. De handvatten zijn iets breeder voor extra ondersteunen van de hand. Ze zitten stevig vast en zijn gemaakt van zacht rubber. Op de achterkant van het handvatten zit een reflector zodat u beter zichtbaar bent.
Het duwhandvatten kunnen eenvoudige ophoogte worden ingesteld met de rode drukknop.

Remmen

De Drive Nitro heeft een soepele rem waar weinig kracht voor nodig is. Wanneer de rem bij het handvat wordt ingeknepen zal er een metaal remblokje tegen het achterwiel drukken zodat het wiel stil komt te staan. Het remblokje is gemaakt van ijzer en is dus zeer slijtvast. Het rem meganisme is eenvouwdig maar werkt goed. Bij eventuele schade is deze ook eenvoudige te repareren.

De handrem heeft twee opties: door in de hendel te knijpen remt u en door de hendel naar beneden te drukken zet u hem op de parkeerstand.

 

In- en uitklappen

Het inklappen van de Drive Nitro gaat heel eenvoudig en kan met één hand worden gedaan. Op het zitje zit een lus die u naar boven kunt te trekken. Dan klapt de rollator door zijn eigen gewicht rustig dicht. Wanneer hij is ingeklapt vergrendelt hij automatisch het rode driehoekje houdt de rollator bij elkaar.

Om de Drive Nitro weer open te klappen duwt u de duwhandvatten naar de buitenkant en naar beneden. Dan drukt u goed op het zitje om de Nitro goed te vergrendelen. 
Het op opklap meganisme is sterk en gemaakt van aluminium. 

De wielen

De Drive Nitro is erg wendbaar en stuurt heel licht. Dit komt niet alleen door het frame en de bouw maar zeker ook door de wielen. De rollator heeft vier grote slijtvaste wielen. De banden zijn wat harder waardoor hij zeer direct stuurt. De wielen zijn van een hard soort rubber en uitermate geschikt voor een vlakke ondergrond. 
Bij de rechter achterwiel zit een trapdop zodat u veiling de voorwielen over een obstacle kunt rijden.